NUTELLA

Nutella® to najbardziej znany na świecie krem do smarowania pieczywa – obecny już w 190 krajach! W Polsce Nutella® jest sprzedawana od 1994 roku.
Wizerunek kromki chleba posmarowanej kremem obok szklanki mleka oraz orzechów jest symbolem i znakiem rozpoznawczym produktu.
Historia kremu Nutella® to pełna pasji opowieść o niepowtarzalnym produkcie, który powstał we Włoszech w 1946 roku. Dzięki Pietro Ferrero i jego zamiłowaniu do jakości, a także dzięki starannie wyselekcjonowanym składnikom, możemy cieszyć się tym niepowtarzalnym smakiem. Produkt szybko stał się tak popularny, że w pewnym okresie we włoskich sklepach wprowadzono usługę „SMAROWANIE“, dzieci mogły przyjść z własną kromką chleba po „nasmarowanie“ pyszną Nutellą. 

O tym, jak wspaniale jest delektować się smakiem pysznego, słodkiego, czekoladowego kremu z orzechami wiedzą już od lat nie tylko dzieci!

Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej odwiedź www.nutella.pl

Składniki

Cukier, olej palmowy, orzechy laskowe (13%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (7,4%), mleko odtłuszczone w proszku (6,6%), serwatka w proszku, emulgator: lecytyny (soja); wanilina.

Wartości odżywcze

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 g1 porcja 15g%* 15g
Wartość energetyczna (energia)(kJ/kcal) 2278/546339/814
Tłuszcz (g)31,64,77
W tym kwasy tłuszczowe nasycone(g)111,79
Węglowodany(g)57,68,63
W tym cukry     (g)56,88,59
Białko(g)60,92
Sól(g)0,1140,0170

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)

Asortyment