NUTELLA

Nutella® to najbardziej znany na świecie krem do smarowania pieczywa – obecny już w 190 krajach! W Polsce Nutella® jest sprzedawana od 1994 roku.
Wizerunek kromki chleba posmarowanej kremem obok szklanki mleka oraz orzechów jest symbolem i znakiem rozpoznawczym produktu.
Historia kremu Nutella® to pełna pasji opowieść o niepowtarzalnym produkcie, który powstał we Włoszech w 1946 roku. Dzięki Pietro Ferrero i jego zamiłowaniu do jakości, a także dzięki starannie wyselekcjonowanym składnikom, możemy cieszyć się tym niepowtarzalnym smakiem. Produkt szybko stał się tak popularny, że w pewnym okresie we włoskich sklepach wprowadzono usługę „SMAROWANIE“, dzieci mogły przyjść z własną kromką chleba po „nasmarowanie“ pyszną Nutellą. 

O tym, jak wspaniale jest delektować się smakiem pysznego, słodkiego, czekoladowego kremu z orzechami wiedzą już od lat nie tylko dzieci!

Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej odwiedź www.nutella.pl

Składniki

Cukier, olej palmowy, ORZECHY LASKOWE (13%), MLEKO odtłuszczone w proszku (8,7%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (7,4%), emulgator: lecytyny (SOJA); wanilina.

Wartości odżywcze

ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 g1 porcja 15g%* 15g
Wartość energetyczna (energia)(kJ/kcal) 2252/539336/804
Tłuszcz (g)30,94,67
W tym kwasy tłuszczowe nasycone(g)10.61,68
Węglowodany(g)57,58,63
W tym cukry     (g)56,38,49
Białko(g)6.30,92
Sól(g)0,1070,0160

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)

Asortyment