PROJEKTY PRAKTYK STUDENCKICH |
NR PROJEKTU | OPIS PROJEKTU |
1 | Analiza działania bramek kontroli fizycznej przepływu palet. Projekt obejmuje: - Analiza poprawności działania bramek kontroli palet
- Propozycja sposobu zwiększenia poprawności działania systemu (zwiększenie % wykrywanych błędów/zmniejszenie % fałszywych "pozytywnych" wskazań).
|
2 | Projekt 3D mechanizmu regulacji w linii produkcyjnej wyrobu słodyczowego. Projekt obejmuje: - WWykonanie projektu 3D mechanizmu automatycznej regulacji wysokości wałka względem poruszającej się powierzchni,
- Wykonanie dokumentacji technicznej 2d w AutoCAD mechanizmu automatycznej regulacji wysokości wałka względem poruszającej się powierzchni.
|
3 | Przygotowanie filmów szkoleniowych - instrukcji pracy dla wybranych stanowisk na wskazanych liniach produkcyjnych wyrobów słodyczowych. Projekt obejmuje: - Zapoznanie sie z zakresem prac na wybranych stanowiskach objętych projektem,
- Przygotowanie w formie papierowej instrukcji pracy dla wybranych stanowiskach w oparciu o analizę wykonywanych czynności oraz rozmowy z operatorami,
- Wykonanie filmów szkoleniowych wyjaśniających w prosty sposób czynności konieczne do wykonania na danym stanowisku pracy.
|
4 | Projekt oprawy łożyskowej dla urządzeń wykorzystanych na wybranej linii produkcyjnej wyrobu słodyczowego. Projekt obejmuje: - Obliczenie łożyska,
- Zaprojektowanie oprawy z łożyskami oraz systemu centralnego smarowania urzadzenia pracującego w tunelu chłodniczym.
|
5 | Projekt filtra cyklonowego mokrego do powietrza. Projekt obejmuje: - Obliczenie i zaprojektowanie filtra cyklonowego mokrego którego zadaniem jest zredukowanie mikro pylenia. Filtr zamontowany na wyrzucie powietrza instalacji odsysania pyłu waflowego w procesie produkcji wyrobu słodyczowego.
|
6 | Inwentaryzacja urządzeń i ich ocena od strony zgodności z wymaganiami prawnymi w zakresie bezpieczeństwa pracy. Projekt obejmuje: - Inwentaryzacja podestów roboczych na wybranym obszarze zakładu,
- Ocena wybranych podestów pod kątem zgodności z wymaganiami BHP.
|
7 | Inwentaryzacja wybranych miejsc pracy. Projekt obejmuje: - Stworzenie mapy miejsc pracy na wysokości,
- Inwentaryzacja tych miejsc pod kątem zabezpieczeń pracowników przed upadkiem z wysokości,
- Analiza występujących zabezpieczeń w stosunku do wymogów prawnych.
|
8 | Stworzenie harmonogramu dnia pracy dla kilku stanowisk : Kierownik Zmiany, Mistrz, Brygadzista na wybranych liniach produkcyjnych wyrobów słodyczowych. Projekt obejmuje: - Stworzenie listy czynności wraz z czasem ich wykonania,
- Stworzenie wizualizacji harmonogramu pracy,
- Wskazanie możliwych zmian dla poprawy efektywności organizacji pracy.
|
9 | Stworzenie mapy przepływu wybranych elementów łańcucha dostaw w Zakładzie Produkcyjnym wyrobu słodyczowego. Projekt obejmuje: - Stworzenia map przepływu dla: surowców, opakowań, półproduktów, personelu, reworku oraz odpadów.
|